Tävlingar

Långa terräng-DM

Det blev tre medaljer på tre starter i dagens (lördag 21 sep) långa terräng-DM i Ed. Banan var en tuff terrängslinga på 4 km som avverkades varvsvis, tre gånger för seniorer och två gånger för övriga klasser. Håkan Jansson tog silver i M65-klassen över 8 km på tiden 46:49. Även Christopher Doxryd knep ett silver i M35-klassen över 8 km på tiden 31:27, endast 42 sekunder efter den erkänt starka Joakim Nätth. Guldet i seniorklassen på distansen 12 km sprangs hem av Elias Björnson på tiden 43:02. Vi tackar Eds SK för ett välarrangerat distriktsmästerskap!

 

Kraftloppet

Tre SpringÅmål-löpare i form av Elias Björnson, Conny Wass och Christopher Doxryd fanns med i det stafettlag som stod som segrare i Finspångs långa stafettlopp. Lagledaren Stefan Fransson hade rekryterat ett riktigt starkt lag med tio löpare, däribland landslagslöparen i orientering Peter Öberg. Ett gäng duktiga löpare från Värmland (IF Götas Anders Eriksson, Anton Nilsson och André Rangelind samt Team Set Sail:s L-O Gävert) tog också varsin sträcka. Det nya banrekordet på 4:04:45 räckte till för att besegra IK Akeles mycket meriterade lag med tre minuter. SpringÅmål tackar Stefan Fransson för upplevelsen och en eloge till arrangörerna för ett prickfritt arrangemang.

Kraftloppet

 

 

 

 

 

 

 

Midnattsloppet Göteborg

Mikael Skantz genomförde igår kväll en tuff mil i göteborg. Tiden blev 1:02:52. Grattis Micke!

Blodomloppet

Grattis Sofie till en finfin tävling trots en del missöden :) 52:34 och därmed personbästa på milen, med många hinder på vägen. Starkt!

Göteborgsvarvet

SpringÅmål hade ett antal deltagare med i helgens heta och blåsiga fiskarvarv. I ungdomstävlingen sprang för det första Johan Kristoffersson på 26:19. I huvudtävlingen sprang Göran Johansson på 2:06, Anton Karlsson på 1:55, Sofie Olsson på 2:03, Bengt Sundén på 1:45, Conny Wass (något värmechockad) på 1:29. Jan Hagelbrand (Hagens AIK) var också med som farthållare på 1:50.

 

Stjernsundsloppet

Christopher Doxryd revanscherade sig ordentligt sedan förra helgen då han igår sprang in på en andraplats i det 5,9 km långa Stjernsundsloppet. Tiden 20:39 innebär alltså 3:30-fart, vilket var väldigt snabbt  med tanke på att det även under detta lopp rådde en stark motvind.

 

Kanallöpet

Christopher Doxryd och Elias Björnson sprang den blåsiga halvmaran längs göta kanal på mediokra tider. Men vinst blev det i Elias fall med tiden 1:14:45. Christopher gjorde ett försök att hålla planerad 1:20-fart vilket höll i en mil men sedan blev det jogg i mål på 1:26.

 

Munkastigen trail-run

SpringÅmål i samarbete med Hagens AIK ställde idag lördag 27:e april upp med följande stafettalag i det 44 km långa terrängloppet i skogarna i Laxå-trakten: Age Stålberg, Christopher Doxryd, Conny Wass och Elias Björnson. I ovan nämnda ordning kunde lagmedlemmarna avverka den tuffa  banan på den nya rekordtiden 2 timmar 59 minuter, vilket förutom vinst i loppet också innebar nytt banrekord.

 

Terräng-DM

Igår lördag 20:e april avgjordes korta terräng-DM i Bjursjöområdet i Uddevalla med USK som arrangör. Sträckan var 4 km och underlaget var bitvis riktigt blött och lerigt. Men SpringÅmåls löpare var starka och det blev sammanlagt tre medaljer. Elias Björnson tog guld i seniorklassen med tiden 13:08. Conny Wass och Christopher Doxryd tog hem silver och brons i H35-klassen med tider på 14:53 respektive 14:55. Tor-Åsmund Hovda sprang även in på en nionde plats i seniorklassen med tiden 17:32. Hagen AIK:s Janne Hagelbrand var också med och tog guld i H55 på den utmärkta tiden 16:12.

Kommentera