SM i springskytte

Springskytte SM (Pistol) avgjordes i Karlstad den 13 September och en av våra medlemmar deltog. Det var Håkan Gustafsson som kom på en 9:onde plats i klassen H35. Tävlingen var på 6 gånger 1 km med 6 st skjutmoment. Han hade en kombinerad löp och skjuttid på 37minuter och 13 sekunder varav ca 6 minuter är skjutning. Då löpningen är i Terräng var tiden bra men tyvärr blev det för många missar (6st) under skyttet (varje bom ger en minuts tillägg).
En annan känd löpare gjorde ett desto bättre resultat, nämligen Lars-Olof Gävert som trotts en avklingande förkylning var tävlingens klart bäste springskytt och nu är Svensk Mästare i H21. Lars-Olov vann på en kombinerad löp- och skjuttid på 27 minuter och 58 sekunder. Även Lars-Olov missade en del på skyttet (6 missar) men vann ändå med en segermarginal på två och en halv minut.