Mariestads stadslopp.

IMGP0049

Lördag 3/5 deltog tre av Spring Åmåls löpare i Mariestads fina och anrika stadslopp. Loppet var 10 km och hade samlat en del riktigt duktiga löpare. Favorit var Anders Dahlman IK Trasten i Borås som varit SM-sexa på Stockholm maraton. Även fjolårssegraren Andreas Magnusson Mariestad AIF har gjort snabba lopp i år, senast 1.10.49 på halvmaraton. Elias Björnson och Conny Wass var förstås också tänkbara toppkandidater tillsammans med Johan Martinsson IFK Skövde. Efter en riktigt snabb förstakilometer på den ganska tuffa banan kunde Anders Dahlman gå ifrån och han höll sin tätposition över hela loppet och vann på nytt banrekord 31.30. Elias som var klar tvåa i loppet kom i mål på 31.55 före Andreas Magnusson 32.11. Conny var fjärde man på utmärkta tiden 33.42, vilket gav honom segern i M.35-klassen. (En miss gjorde att Connys seger inte syns i resultatlistan). Håkan Jansson placerade sig 81:a plats med tiden 52.20. Det fanns ingen M65- klass på milloppet men vi räknar med att Håkan var bland det allra främsta i den åldersklassen.

Grattis alla till fina resultat.