Stockholm halvmarathon

Igår eftermiddag, lördagen den 12 september, gjorde Sofie Sandhagen från Spring Åmål en imponerande insats i Stockholm halvmarathon då hon krossade sitt personbästa på distansen och dessutom för första gången kom under 2h.

Inför årets upplaga hade några mindre justeringar av den förhållandevis lättlöpta banan gjorts, det långa motlutet efter 18km kan dock knäcka även den bästa löparen och det var enligt Sofie skönt med ett rejält nerförlut förbi Slussen inför upploppet som i söndagens lopp dessutom förstärkts av en kraftig medvind (som löparna fått känna på i egenskap av en kraftig motvind då de var på väg åt andra hållet för en runda på Söder). Tiden 1:59:19 var långt bättre än Sofie hade kunnat tro, speciellt med tanke på att hon fortfarande håller på att bygga upp kroppen efter sitt långa skadeuppehåll under hösten och vintern.