AXA Fjällmaraton

I lördags avverkade Jonas Karlsson det 44 km långa AXA Fjällmaraton i Åre. Loppet betingar 2100 höjdmeter från starten i Vålådalen över tre fjälltoppar till målet i Trillevallen. Det var således en rejäl utmaning Jonas antog och den blev inte mindre då underlaget var rejält blött och lerigt i partierna mellan de branta stigningarna uppför fjälltopparna. Jonas tog sig i mål på tiden 5:33 vilket gav en 246 plats av de ca 900 som slutförde loppet. Jonas avancerade nästan 100 placeringar från starten och var rejält trött i låren vid målgång.

axa-gegga

”Jag önskar ändå att jag varit lite hetare i början eftersom jag missade medaljtiden med bara tre minuter. Mycket tid gick förlorad på köande uppför berget den första milen, men jag kände mig riktigt stark på slutet då jag äntligen kunde sträcka ut i ett nästan normalt löpsteg nerför sista fjälltoppen”, summerar Jonas sina upplevelser på fjället för den här gången.