Baldersnäsjoggen

Flertalet fina prestationer kunde noteras efter lördagens 33:e upplaga av Baldersnäsjoggen. I damklassen över 12 km stod Sofie Nelson som segrare med den fina sluttiden 46:17, dryga minuten före klasslöparen Linda Take från IF Göta, Karlstad. I herrarnas 12-kilometerslopp knep Andreas Ljunge en hedrande tredjeplats med tiden 43:51, ytterligare ett kvitto på Andreas spikraka formkurva. Dessutom korsade Age Stålberg linjen som 21:a på goda 52 min 11 sek. I herrarnas lopp över 6 km kunde den nyblivne svenske veteranmästaren över 10 km Conny Wass inkassera ännu en medalj, denna gång ett silver. Trots den fina tiden 19:43 fick Conny finna sig slagen av Axel Danielsson Melling från KFUM Arvika med ett dussintal sekunder. Däremot hade Conny, inte 24 timmar tidigare, korsat mållinjen som vinnare i det halvmaralånga Läckövarvet på 1:15:59, något som rimligtvis borde ha satt sina spår i benen. Avslutningsvis sprang Johan Kristofferson och Jan Hagelbrand också in som 51:a respektive 14:e man i 6-km klassen. Härligt med ännu en löparfest på vackra Baldersnäs tycker vi i SpringÅmål. För samtliga resultat, se här

image1